नमस्कार दोस्तों आज cbsewale आप लोगो को 28 April 2018 के current Affairs देंगे जो पिछले 24 घंटो में हुआ उन सब के questions हैं 28 April 2018 Current Affairs में मैं 12 questions दूंगा।
![]() |
| 28 April 2018 Current Affairs |
28 April 2018 Current Affairs
1. BARC has developed a next generation bulletproof jacket for the Indian armed forces. What is its name?
Ans. Bhabha Kavach
2. which city hosted the National Khariff conference 2018?
Ans. NEW DELHI
3. The Bilateral Military Exercise Harimau Shakti 2018 Will Be Conducted Between India And Which Country?
Ans. Malaysia
4. From which organization India will get the loan of 1600 crores to develop new vaccines, medical devices, and medicines?
Ans. World bank
5. According to govt. think tank Niti Aayog how many new jobs were generated between September 2017 to February this year?
Ans. 35.3 Lakh
6. When is world intellectual property day celebrated?
Ans. 26 APRIL ( AWARD WINNER) COUNCIL OF SCIENTIFIC AND INDUSTRIAL RESEARCH
7. From where a new species of Frog called FEJERVARYA GOEMCHI has been identified?
Ans. Goa
8. TONY DANIEL, who passed away recently was associated with which sports?
Ans. ATHLETICS
9. 0n 26 April The British Council Signed An Mou With Which Indian State To Strength Educational And Cultural Cooperation?
Ans. Maharastra
10. who launched a portal to facilitate export-import of seeds and planting material?
Ans. RADHA MOHAN SINGH
11. On 27 April Who Has Sworn In As The Fifth Women Judge Of Supreme Court Of India?
Ans. Indu Malhotra
12. The cabinet approved a long-term agreement for export of iron to how many countries?
Ans. 2 ( JAPAN AND SOUTH KOREA)
Read Also👇👇👇
28 April 2018 Current Affairs
दोस्तों ये questons आपको कैसे लगे हमें जरुर बतायें और इस पोस्ट "28 April 2018 Current Affairs" को हर विद्यार्थी तक अवश्य पहुचायें।
28 april current affairs, current affairs 28 april 2018, 28 april 2018 current Gk

No comments:
Post a Comment